Poniedziałek: 03.11.2025

Śniadanie: Chleb dworski z masłem, pasta z twarogu z rzodkiewką i szczypiorem, zielony ogórek w słupkach, Herbata z cytryną
II Śniadanie: Mandarynki
Obiad: Zupa pieczarkowa z zacierką zabielana, Kotlet mielony panierowany, ziemniaki, surówka z buraczków, Kompot
Podwieczorek: Budyń śmietankowy, herbatniki czekoladowe

 

Wtorek: 04.11.2025

Śniadanie: Owsianka na mleku z orzechami i suszonymi śliwkami, chałka z masłem, Herbata z cytryną
II Śniadanie: Kalarepa i marchewka do chrupania
Obiad: Zupa barszcz biały z ziemniakami, Bitki ze schabu w sosie śmietanowym, kasza pęczak na sypko, surówka z selera konserwowego, ananasa i kukurydzy, Kompot
Podwieczorek: Chlebek bananowy - wypiek własny, mleko

 

Środa 05.11.2025

Śniadanie: Bułka kanapkowa z masłem, winerka cielęca z keczupem, roszponka, awokado, Kawa inka z mlekiem
II Śniadanie: Jogurt naturalny
Obiad: Zupa kapuśniak z mięskiem i ziemniakami, Knedle ze śliwką polane masełkiem, surówka z marchewki, Kompot
Podwieczorek: Bułka kukurydziana z masłem, sałatą rzymską i szyneczką konserwową, Herbata owocowa

 

Czwartek 06.11.2025

Śniadanie: Chleb żytni z masłem, polędwica drobiowa, pomidor malinowy, rukola, Kakao
II Śniadanie: Gruszka
Obiad: Zupa ryżowa, Fasolka po bretońsku z kiełbaską, kajzerka, Kompot
Podwieczorek: Tortilla ze świeżym ogórkiem, kukurydzą i naturalnym serkiem kanapkowym, Herbata biała poziomka z mandarynką

 

Piątek 07.11.2025

Śniadanie: Graham z masłem, pasztet pieczony warzywno-drobiowy, ogórek kiszony, Kawa zbożowa z mlekiem
II Śniadanie: Chrupki ryżowe

Obiad: Zupa szpinakowa z makaronem, Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z sałaty lodowej i kolorowej papryki z sosem ziołowym, Kompot
Podwieczorek: Koktajl truskawkowy, paluch drożdżowy z makiem

 

                   

 

Wszystkie produkty z mleka (śmietana, jogurt, masło, itp.), jaja, ryby, orzechy, soja, seler, gluten, kakao, kukurydza, cytrusy i inne są alergenami. Jeżeli są użyte do ugotowania obiadu, informujemy o tym.

Do ugotowania każdej zupy wykorzystujemy mieszanki warzywne, w których skład wchodzą  : marchewka, pietruszka korzeń, seler korzeń, por, pietruszka zielona –natka.

Jeżeli zupa zawiera śmietanę 18% to informacja głosi że zupa jest „zabielana”.

Do panierowania mięs i ryb wykorzystujemy : mąkę pszenną, bułkę tartą-pszenną - produkty te zawierają GLUTEN, oraz jaja kurze, informacja przy daniu brzmi "panierowany".

Do przygotowania klusek śląskich wykorzystujemy : ziemniaki, skrobię ziemniaczaną i jaja kurze.

Do przygotowania klusek leniwych wykorzystujemy : ziemniaki, ser twarogowy, jaja kurze, skrobię ziemniaczaną.

Wszystkie makarony i dania z nich przyrządzone zawierają mąkę pszenną- gluten i jaja kurze.

Do przygotowania ziemniaków puree wykorzystujemy : ziemniaki, mleko, masło.

Do przygotowania kotletów mielonych wykorzystujemy : mięso wieprzowe, drób, bułki pszenne, jaja kurze.

Do przygotowania naleśników wykorzystujemy : mleko krowie, mąkę pszenną, jaja kurze.

Wszystkie rodzaje pierogów zawierają : mąkę pszenną, jaja kurze.

Pierogi z serem dodatkowo zawierają białko krowie- ser twarogowy.

 

 

 

Miasto Rybnik Ministerstwo Edukacji Narodowej Kuratorium Oświaty w Katowicach